Knude på filament

Vi får indimellem henvendelser fra kunder som har oplevet, at der er knude på en rulle filament. Men er det egentlig muligt og hvem har skylden og hvordan løses det?

Der er jo næsten ikke noget værre end, et 3D print går galt efter mange timers print, fordi der er gået knude på filamentet. Printeren kan ikke længere trække tråden frem, med en ødelagt model til følge.

 

Løsning

Forklaring.... og løsning

Produktion af rullen:

Producenten spoler filament tråden på rullen, på store maskiner, i én nærmest uendelig lang bane. Slutteligt hæftes enden fast på rullen ved at føre tråden igennem to huller i siden af rullen og den forsegles i en pose. Dette er din garanti for at der på nuværende tidspunkt, ikke kan være knude på filamentet. Det er fysisk ikke muligt.

Hvordan opstår problemet?

Problemet opstår hvis ikke brugeren er meget omhyggelig med håndteringen af rullen og især enden på filamentet. Hvis ikke der holdes fast i enden kan denne smutte ind under en anden løs vinding og så har vi balladen. Knuden er opstået. I starten vil knuden bare trækkes med rundt, men til sidst strammes den til og rullen låser.

Fix det:

Når problemet først er opstået, er eneste løsning, at løsne nogle omgange på rullen, trække det ud over siden af rullen, for derpå at rulle det pænt på igen.

Så hold altid styr på din filament ende. Giv ikke slip på den, med mindre at du sætter den fast i rullens dertil indrettede huller.

Indkøbskurv
Scroll to Top