FAQ om Micro 3D printeren

 • Generelle spørgsmål
 • Forudbestilling, Betaling og Forsendelses detaljer
 • Support & Service
 • Tekniske specifikationer
 • Anvendelse & Funktioner
 • Matrialer
 • Om M3D

Generelle spørgsmål

Micro M3D er designet til at alle kan bruge den. Lige fra begyndere til eksperter. Hvis du kan surfe på nettet, kan du bruge Micro! Modellerne kan hentes gratis på nette på f.eks. ”thingiverse.com”. Her findes utallige eksisterende modeller, der bare venter på dit klik.

Nej! Mange entusiastiske designere uploader daglig nye modeller til let og gratis anvendelse. Se f.eks. på ”thingiverse.com"

For de af jer der er spændt på at lære hvordan man designer dele i 3D, findes derforskellige muligheder afhængig af jeres mål og erfaring. For nye ingeniører,”Gør det selv” eller arkitekter, anbefaler vi Google Sketchup som er en gratis software. Er du professionel bruger, ønsker du måske at anvende et mere avanceret design værktøj og der kan vi anbefale Solidworks eller Autodesk Inventor, hvilket er mere udfordrende, men tillader dig mere indviklede design muligheder. 3D kunstnere anvender ofte Maya og 3DS max.

Ja; Micro´en kan bruges på Windows, Mac og Linux computere. Der skal bare være en tilgængelig USB port.

Vi vil meget gerne hjælpe og besvare alle spørgsmål. Du kan kontakte os på elecon@elecon.dk

Vi får mange spørgsmål derom, men M3D er i øjeblikket ved at levere de første 12.000 printere der er forudbestilt. De første printere burde være klar til levering i juni måned. Det kan dog lade sig gøre at forudbestille M3D printeren på vores hjemmeside.

Micro 3D printeren kan ses på M3D’s youtube channel.

Vi leverer software sammen med printeren, der supporterer Windows, Mac og Linux systemer. M3D softwaren er kompatibel med standard 3D model formater som .STL og .OBJ, der vil tillade dig at redigere de grundlæggende funktioner så som størrelse og positionering, samt mere avancerede funktioner til øvede bruger. Disse omfatter støtte, materialeforbrug og temperatur justering.

Hvis du ønsker at udvikle dine egne modeller, skal du, foruden M3D softwaren, bruge et separat program. Der er mange ekspert og begynder-programmer, og du kan bruge næsten alle 3D programmer, f.eks. Google SketchUp, der er gratis og anvendes mange steder, bla. På mange skoler. Det grundlæggende kan læres i en 20 minutters lektion. Det er også en hastig voksende liste over apps til iPad, Android, iPhone, Windows 8. På en del hjemmesider er det muligt for nybegyndere at finde og bruge anvendelige modeller. Det eneste du skal gøre er at finde en model i det rigtige format, som du henter ind i M3D softwaren og trykker print. Det kan ikke være nemmere.

Du kan oprette dig som bruger her på hjemmesiden, så vil du have mulighed for at tilmeldedig en mail liste. Ellers kan du kontakte vores kundesupport

De fleste af dine spørgsmål kan du finde svar på via vores hjemmeside. Har du yderligere spørgsmål til printeren, er du meget velkommen til at kontakte kundesupporten. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Forudbestilling, Betaling og Forsendelses detaljer

Hvis du forud bestiller nu, vil du kunne forvente en levering ultimo august 2015. Opdatering vil senere følge.

Vi trækker beløbet samme dag som printeren bliver afsendt til dig.

Vi optimerer løbende vores forsendelses-omkostninger for at opnå den billigste pris. Prisen afhænger af vægten vi skal sende, dvs. hvor meget filament du køber sammen med printeren, men ved forsendes af en grundpakke vil prisen typisk være 60,- kr. 

Vi yder 2 års reklamationsret, der dog ikke omfatter forkert brug og udskiftning af sliddele. Se i øvrigt vore handelsbetingelser.

Filament kan leveres efter 1 til 2 uger og printeren skulle være klar til levering ultimo august.

Det skulle ikke være noget problem, hvis du bare hurtigst muligt sender os den nye adresse og hvis muligt, bruge den samme mail adresse som du brugte til forudbestillingen. Du kan også altid rette dine oplysninger under Din konto.

Vores introduktionstilbud giver ikke mulighed for yderligere rabat, men kontakt os direkte for nærmere information.

Support & Service

Den hurtigste måde at kontakte os på, er altid via vores kundesupport

Tekniske specifikationer

Et rigtig godt spørgsmål! M3D er designet meget omhyggelig så det ikke er nødvendigt med en opvarmet print-seng, heller ikke selv om man printer med ABS filament. For at gøre dette er M3D designet med en selvnivellerende seng, som vi har fundet ud af virker bedre end selv de fleste opvarmede print-senge.

Ja, og dette er en af de vigtigste funktioner en 3D printer kan have. Vi har indset at en selvnivellerende seng er meget vigtig for at opnå et ensartet resultat hver gang du trykker på print.

M3D kan printe objekter der er så høje som 116mm. Base print området er 109mm x 113mm.

Ja! Der er et par ting man bør overveje. For det første at X/Y indstillingen har en opløsning på 15 mikrometer. Du kan vælge en lag opløsning på 50 til 350 mikrometer. Vi har konstateret at den bedste balance af udskriftshastighed og kvalitet er mellem 150 – 250 mikrometer. Sidst er det vigtigt for kvaliteten at have en korrekt størrelse printer dyse. Vores standard er 350 mikrometer som giver den fineste overflade.

Vi har optimeret hastigheden på M3D til 60 mm/sek. Dog kan denne øges via software.

Micro´en bruger en ekstern adapter der tilsluttes 230 VAC.

Microén er designet til at holde tusindvis af timer udover at skifte filament og hæftefolien på printsengen.

Micro´ens hus er støbt af high-end polymer plast. Stængerne og andre metaldele er lavet af rustfrit stål. Dens horisontale bomme er af stærk kulfiber med selvsmørende skydere. Varmelegemet er i et keramisk materiale, udviklet til rumfarten.

Anvendelse & Funktioner

Ja, den gør det rigtig godt, og kan ses flere steder på Youtube.

Nej M3D kan ikke printe direkte i hverken metal eller chokolade, men det er stadig muligt at bruge den til at oprette metal- og chokolade emner i 3D ved hjælp af plastfilamenterne PLA og ABS. Hvis du gerne vil lave smykker eller chokolade, skal du følge nedenstående trin for at få et godt resultat.

For at lave metal smykker eller chokolade, kan vi anbefale at bruge en 4 trins proces.

 1. Find den model på nettet du vil udskrive eller design din egen. Derefter udskrives det i filament efter eget valg.
 2. Dæk modellen i med silikone (EasyMold 33710), som det kun tager et par minutter at lave i hånden.
 3. Når silikonen er hærdet fjernes den oprindelige figur og du kan derefter fylde formen med et metal,der bliver flydende ved kun 62 grader, kaldet Fields metal. Du kan også hælde chokolade eller voks i formen.
 4. Efter afkøling tages resultatet ud af formen.

Ja, du kan slå support til og fra i Micro softwaren. Du kan også designe din ide, så understøtning ikke er nødvendig.

Micro kan kun udskrive i én farve. Der skulle dog senere komme en pause funktion i softwaren. På den måde vil du være i stand til at udskrive flere farver i en udskriftsindstilling. Et lille tip vil ellers være, at printe i hvidt filament og så efterfølgende male med en akryl hobby maling. Dette er velegnet til legetøj, smykker og figurer til rollespil.

Der skulle senere komme en pause funktion i softwaren sådan at M3D understøtter skift af filament farve eller materiale. Du bliver nød til at føde filamenten direkte gennem printerhovedet, for ikke at skule fjerne filamentspolen fra bunden af printeren.

Hvis du vil bruge en 3D scanner sammen med Micro´en skal du bruge software som gemmer de genererede modeller i et kompatibel 3D formaterne, STL eller OBJ.

Micro´en understøtter Windows, Mac og Linux.

Micro´en kræver ikke et separat understøtningsmateriale såsom opløseligt PVA. Du bruger det samme materiale som du printer med, og når printningen er færdig, fjernes understøtningen manuelt.

Ja, printeren vil kunne supportere og bruge open source software. Husk på at M3D softwaren er kompatibel med standard 3D modeller som STL og OBJ.

Softwaren til Micro´en vil være tilgængelig til download, når din Micro er blevet leveret.

Ja, softwaren tillader dig at ændre og vælge tykkelsen fra 50 til 350 mikrometer.

Når du isætter en ny filament type, skal du vælge hvilken slags materiale du vil bruge og derefter klarer softwaren resten.

Materialer

Printeren er designet til at printe i PLA eller ABS, men kan også printe i HIPS. Der findes dog mange andre materialer. Vi eksperimenterer med disse og opdatere løbende når der er flere anvendelige materialer.

Nej, printeren brugen en simpel filamentrulle som sikrer, at du kan bruge standard 1,75 mm filament, i modsætning til mange patron systemer. Dette er med til at holde prisen nede.

Her på siden kan du vælge mellem to forskellige filament leverandører enten den originale fra M3D fabrikanten samt vores egen PriGo filament, der er af samme høje kvalitet og testet af vores teknikere. Den er billigere men printeren skal fødes eksternt, da rullerne er større og ikke kan være under printerens bund. Du kan selv printe en holder der kan monteres på siden af printeren, så spolen ikke skal ligge løs på bordet.

Fra en original M3D spole kan du printe omkring 45 små vaser, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på emnerne du printer.

PLA er en bio-nedbrydelig, plante-baseret plast, som er sikker for miljøet, fordi det kan fremstilles af genbrugs materialer såsom majsstivelse. PLA plast har en svag duft af bagværk (hvis nogen). PLA har en blankere overflade end ABS og er hård og stærk, når det udskrives i tykke lag. Det kan dog være mere skrøbeligt, end ABS når de udskrives meget tyndt.

ABS er en meget almindelig plast, der anvendes til alt fra tasker til legetøj. Det er lidt mere fleksibelt end PLA plast og er kendt for at være den bedste løsning til tekniske dele og præcisions print. ABS plast foreslås anvendt i et godt ventileret område da det kan lugte en anelse. ABS kan være ganske fleksibelt, når de udskrives i tynde lag (såsom mindre end 2,5 mm ).

Både PLA og ABS findes i mange forskellige farver.

I øjeblikket kan vi ikke tilbyde kamæleon filament. Det er dog på vej i følgende farver: blå, grøn, orange og rosa. Så hold gerne øje med hjemmesiden.

Ja, Micro´en er kompatibel med alle standard 1,75mm filamenter. Vi understøtter det bredest mulige udvalg af filamenter. De eneste filamenter vi ikke anbefaler at du bruger, er dem der er fyldt med partikler såsom træpartikler eller metalpartikler, som kan stoppe din printer dyse.

Vi tilbyder 2 forskellige størrelser. De originale fra M3D, der passer ind under printeren, hvorpå der er 225 gram. Desuden kan du købe vores egen 1kg PriGo filamentruller.

Om M3D

M3D har arbejdet meget hårdt over en periode på 2 år med utallige debatter mellem kunstnere, ingeniører og produktions eksperter for at opnå det udseende, den pris og den ydeevne, vi ønskede. Det var vores manglende vilje til at gå på kompromis med nogen af disse aspekter, der gjorde Micro til sådan en overkommelig teknologisk bedrift.

Printeren er udviklet og fremstillet i USA.

Vi vil meget gerne hjælpe med dine spørgsmål, så send os venligst en mail med kontakt informationer, så vil vi snarest kontakte dig.

Powered By Elecon ApS
M3D & 3D Ink, are registered trademarks of M3D LLC, Fulton MD.