Hvad er egentlig forskellen på de forskellige Filamenter?

PLA

PLA er manges foretrukne filament materiale. PLA er et plantebaseret plastik materiale som bl.a. laves af majs. Det er biologisk nedbrydeligt og generelt meget miljøvenligt. PLA er skinnende og let gennemsigtig og er hovedsagelig beregnet til modeller som skal bruges indendørs. PLA har normalt ingen lugt, men kan undertiden dufte af bagværk under anvendelsen. PLA giver detaljeret udprint men kan være svag i sammenbindingen. Den er mest anvendelig til f.eks. figurer og ikke så meget til modeller som skal holde til noget, da PLA ikke er særlig fleksibel men mere sprød.

+ Nem at instille til gode resulteter
+ Giver detaljerede udprint
+ Biologisk nedbrydelig
+ Lugter minimalt

- Svag binding
- Sprød
- Ru overfladeTough

Tough filament er usædvanligt anvendelig til 3D-print på grund af sin styrke og balancen mellem stivhed og fleksibilitet. Dette gør at der kan udskrives meget slidstærke emner, som er egnet til hverdagens opgaver og projekter.
Sammenlignet med andre filamenttyper, som er sprøde og har en brøkdel af bindingsstyrken, når de udskrives, bliver Tough filamentet sammenhæftet til fuld styrke.
Tough filamentet er væsentlig hurtigere at printe med og Micro printeren kan med denne filament lave 100% fyld samt printe store modeller uden problemer. Desuden kan Tough holde til temperaturer som kogende vand.

+ Stor styrke
+ Fleksibel
+ Stor anvendelighed
+ Super binding af lagene
+Temperaturstabil til over 100 grader C
+ Hurtigere udprint
+ 100% fyld er muligt
+ God til store objekter

- Fleksibel kan være en ulempe hvor det ikke ønskes
- Kan kun fødes externt fra på Micro printerenABS

ABS er et meget almindelig plastikmateriale, der kan anvendes til alt fra kasser til legetøj. LEGO er lavet er ABS plast. Den er lidt mere fleksibel end PLA plastikken og anvendes ofte til ingeniør/udviklings projekter pga. den højere præcision i udprintningen. Vi anbefaler at ABS bruges i et vel ventileret område da den lugter en smule. Vi leverer ikke ABS i hvid, men i stedet hvid HIPS, da denne har en meget renere hvid finish. ABS kan være noget krævende at printe med da den har tendens til at trække sig når den køler ned. Dette kan få modellen til at løsne sig fra print sengen. Det er mest et problem ved store modeller. 

+ God til krævende opgaver som skal holde
+ Hård og stiv
+ ensartet overflade

- Lugt
- Krævende at indstille printer for gode resultater
- Ikke god til store modeller
- Tendens til at slippe print sengen

Powered By Elecon ApS
M3D & 3D Ink, are registered trademarks of M3D LLC, Fulton MD.